Tirolerstube
Edelweiss te Blankenberge
Wim, hier met Cindy, en zijn ganse Edelweiss-team doen er alles
aan om leven te brengen in hun tirolerstube.
Een
typische foto uit de Stube, de sfeer en stemming is er steeds op
en top wanneer Wim op zaterdagavond
of zondagnamiddag live musik brengt onder het motto "DER WIRT
AM KLAVIER".
Een
foto vanuit de Tirolerstube, nl. MARC PIRCHER tijdens een optreden
in onze stube en waar hij begeleid wordt door WIM.
Er
zullen dit jaar geregeld speciale avonden georganiseerd worden.
Tirolerstube Edelweiss is open in het weekend
Van 1 oktober tot 2 april a.s. zal onze stube enkel open zijn op
vrijdag, zaterdag en zondag en dit vanaf 11u.
Tijdens het karnavalverlof zal de Stube gesloten zijn van vrijdag
20 tot woensdag 25 februari om 12u.
Wat
staat er zoal op het programma de komende maanden?
Moselavond
Op vrijdagavond 23 januari komen Manfred en Helga Weisskopf van
de Schlossbergkeller te Cobchem hun wijnen voorstellen.
Het worden vooral witte wijnen die gedegusteerd worden en wij zijn
overtuigd dat u verrast zult zijn van de bijzondere goede kwaliteiten
die zij in hun wijnen weten te selecteren. Bij witte moezelwijn
past natuurlijk een typische Winzerteller met verschillende Vleessoorten.
De wijnboeren zullen uitleg verstrekken over hun kelder en hun wijnen,
zij beantwoorden Uw vragen en bieden U
de mogelijkheid hun wijnen aan te kopen zonder tussenpersonen. (geen
verplichting)
Het is van groot belang tijdig in te schrijven,
want je weet onze plaatsen zijn beperkt en voor deze unieke gelegenheid
zullen er heel wat belangstellenden zijn. €14,00
Zillertaler
Avond
Desondanks onze vriend des Huizes Marc Pircher in 2003 de Grand
Prix der Volksmusik heeft gewonnen komt hij steeds met plezier terug
naar onze Stube.
Op donderdag 12 februari a.s. is hij weer bij ons te gast. Deelname
in de onkosten bedraagt 30,00 en
op het menu staat : Wortelsoep ˆ Pasteitje van Vis ˆ Tussendoortje
ˆ Varkensfilet in een Löwensenfsausje ˆ Tiroler Sabayon
Wegens het enorme succes moeten wij tot onze spijt meedelen dat
deze avond reeds totaal uitverkocht is.
Onze
Karnevalsparty
Op
zaterdag 7 februari 2004 organiseren we in onze Stube een typisch
Kölsche karnavalavond.
Op deze avond hebben we een Karnevalsplatte voorzien.
Dit bord bevat : stuk koude Schnitzel, mini boulletjes, haring en
een stukje kaas.
Diegenen die absoluut deze plat niet mogen kunnen bij de inschrijving
het laten weten en wisselen voor een Wienerschnitzel.
Onze Karnevalsavond begint om 20u en voor de prijs van 25,00
zijn alle normale dranken tot 24u inbegrepen.
Opgelet voor onze echte Karnavalisten !!! Indien U verkleed komt
dan krijg je 5,00 korting op de inkom.
Tijdens deze avond zal je muziekaal getrakteerd worden op Duitse
Karnavalmuziek.
Onze reis naar München
Ook dit jaar was onze eindejaarsuitstap een groot succes. Iedereen
was laaiend enthousiast en wij verzekeren U
volgend jaar terug rond deze periode mee te laten genieten van de
typische Duitse Kerstsferen.
Meer hierover later.
Valentijnsmenu 14 februari
Graag stellen wij U ons Valentijnmenu voor. Wij hopen samen met
U Valentijn te vieren.
Na het eten is er nog live-muziek voorzien door der Wirt.
Wachtbordje
-----------
Broccoliroomsoep
-----------
Scampis in een Cupidosausje
-----------
Sorbetje van peren
------------
Struisvogelsteak in een sausje van Bayerische Süsse Senf en
kroketjes
-----------
Gebakje voor verliefden
Prijs
: menu :€ 30,00
All-inn : € 42,00
Dit
menu is mits reservering verkrijgbaar op zaterdag 14 februari alsook
zondag 15 februari.
Suggestiemenu
januari-februari 25,00
Dagsoep
----------
In huisbereide Garnaalkroketjes
----------
Varkenshaasje in mosterdsaus en kroketjes
-----------
Bavarois op een frambozencoulli
Dagschotels
Soep ˆ hoofdgerecht ˆ dessert 10
1/01 Varkenshaasje in mosterdsaus en kroketten
2/01 Zalm in een witte wijn saus en frietjes
3/01 Holzfällersteak met Bratkartoffeln
4/11 Gyros van Kip met frietjes
9/01 Vispasteitje met Spätzle
10/01 Holzhackersteak met Bratkartoffeln
11/01 Steak natuur met sla en frietjes
16/01 Slibtongetjes met puree
17/01 Braadworst & frietjes
18/01 Kipfilet archiduc met kroketjes
23/01 Pladijsfilet met frietjes
24/01 Hamburger in jodelsaus en bratkartoffeln
25/01 Hirschgoulash met kroketjes
30/01 Fischspiess met remoulade en frietjes
31/01 Wienerschnitzel met Bratkartoffeln
1/02 Varkensvlees in mosterdsaus en kroketten
6/02 Zigeunerschitzel met Bratkartoffeln
7/02 Algauer Kasspätzle
8/02 Stoofvlees met frietjes
13/02 Vissersbord met witte wijnsaus en frietjes
14/02 Kassler ripp met sauerkraut en puree
15/02 Varkensvlees in currysaus met kroketjes
25/02 Pladijsfilet met bratkartoffeln
26/02 Braadworst met frietjes
27/02 Vispasteitje met Spätzle
28/02 Cordon Blue met frietjes
29/02 Kalkoen Tiroler art en kroketjes
Data
zeker te onthouden
23/1
Moselavond 14,00
Wijndegustatie van witte moezelwijnen met
bijhorende Winzerplatte en wat uitleg van onze
Winzer Manfred Weisskopf uit Cochem.
7/02
Karnevalsparty
12/02
Zillertaleravond met Marc Pircher
14/2
Valentijnsdiner 30,00
5 gangenmenu met live muziek
6/3
Schlagerparade
Muzikale avond in het Witte paard met Dennie Christian, Marc Pircher,
Peter Orloff, Cindy &
Wim en Vincent & Fernando. Alle artiesten worden live begeleid
door het 12-koppige
Schlagerorkest o.l.v. Wim JANSSENS. Reservatie : 050/41.40.64
affiche
27/3
Das wären Zeiten 25,00
Muzikale avond met Cindy&Wim. Zij brengen U tijdens deze avond
de mooiste Schlagers
Allertijden, dit vergezeld met een passend menu.
10,11
& 12/4 Paasmenu
Aangepaste menu met livemuziek op Zaterdagavond, zondagnamiddag,
zondagavond En maandagnamiddag.
30/4
Tanz in Mai
Naar Duitse traditie geven we op vrijdag 30/4 speciale menu met
live muziek voor de meimaand in te zetten.
20,21,22&23/5
Havenfeesten
Speciale vismenu met livemuziek t.g.v. de havenfeesten in Blankenberge.
TIROLERSTUBE EDELWEISS
Zeedijk, 56
8370 BLANKENBERGE
Tel. 050/41.26.36
E-Mail rowijan@skynet.be
|